Om oss

Vår flock består av mig (Margareta Löfgren) och min man Jonas Löfgren och vi bor i Borensberg, Östergötland tillsammans med våra fyra hundar och fyra katter.  Till vardags jobbar Jonas som projektledare för flygsimulatorer på Saab i Linköping medan jag driver eget företag med kursverksamhet och hund/kattuppfödning. Vi har uppfödning av Brittiska korthår under stamnamnet S*Superbus samt uppfödning av tollare och långhårig dvärgtax under kennelnamnet RunForFun’s.

trub_huvud_200pTrubbel – vår första tollare och numera vår äldsta hund i flocken. Han är född 8 maj 2006. Han är otroligt rolig att jobba med och blev både lydnadschampion och utställningschampion samma månad som han fyllde 2 år. Däremot är han en rätt odräglig hund till vardags men som jag brukar säga: hade det funnits ett championat i vardagslydnad hade han säkert varit bra på det oxå! 😉
Trubbel är pappa till två kullar i Sverige och två kullar i Norge, vi är så stolta över att vara ”farmor” och ”farfar” till så fina tollare!

Millimeter – kallas även för Milli, är vår första långhåriga dvärgtax! Hon föddes den 29 januari 2010. Hon är lika snäll som hon ser ut och brukar snabbt charma in sig hos våra besökare så fort de kliver över tröskeln. Milli tävlar i freestyle och rallylydnad och är uppflyttad till högsta klassen i båda grenarna!
Januari 2014 födde hon vår första taxkull på kenneln, 3 hanar och 2 tikar!

Mikrometer – kallas även Mikro, är halvsyster till Milli. Mikro kallas även för Svarta Faran och det är antingen fullt ös medvetslös eller så sätter hon sig på rumpan och funderar över livet… Vi kan lätt säga att hon är en på miljonen, vårt lilla svart yrväder!
Mikro föddes den 1 september 2010. 7 mars blev hon mamma till vår B-kull, 2 tikar och 1 hane!

Pixel – är vår första egenuppfödda valp och är dotter till Mikro! Jag har alltid velat ha en merletax som heter Pixel och nu har jag det! Hon är en rolig taxfröken, mittemellan Milli och Mikro i beteende och temperament! Vi har stora förhoppningar på den här lilla stjärnan!
Pixel föddes den 7 mars 2015.

 

 

Kattflocken består av:
Smilla – vår huskatt som min gamla hund Gramse hittade under en presenning som 4 veckors kattunge i september 2003… Hon är svart med en liten vit snöboll på bröstet och jag misstänker att hon ser sig själv mer som hund än katt faktiskt.

Pi – vårt första brittiska korthår! Hon är född den 23 augusti 2004 och är något av det snällaste som finns i kattväg. Hon har en lite speciell färgteckning som kallas svart silver shaded, varje hårstrå är randigt i vitt och svart vilket får henne att se lite silverfärgad. Hon har svart kajal runt sina gröna ögon oxå! 😉

Lilla Lila – är vår andra britt, hon är född den 16 juni 2008 och har colourpoint-teckning precis som siameser. Hennes färg kallas lila och därav hennes namn, hennes mamma hette nämligen Lilla Blå och var blåmaskad. Hon är snäll och ganska lekfull (för att vara britt) och fick sin första kull i augusti 2010.

Cleo – är dotter till Lila och henne kunde vi inte sälja! Hon verkar tro att hon är kullsyster med Mikro och Milli och man ser dem ofta ligga tillsammans i soffan eller nån korg. Hon är väldigt sällskaplig och sover helst med oss och hundarna i sängen på natten…

Annons

2 svar till “Om oss

  1. Joo jag hopaps att det blir många små friska vaplar idag eller imorgon(:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s